Sprinterlöp

Ett av de absolut största namnen inom sprinterlöpning är Ashton James Eaton. Han föddes i Bend, Oregon den 21 januari 1988. Ashton James Eaton är en amerikansk friidrottare som tävlar i mångkamp och är världsrekordhållare i både tiokamp och sjukamp. Han är den andra personen genom tiderna som lyckats få mer än 9 000 poäng i tiokamp.

Ett annat namn som de flesta säkert är bekanta med är Usain Bolt. För den spelintresserade kan det vara intressant att veta att oddsen för den jamaicanske friidrottaren tyvärr inte kommer att ge så bra utdelning under Olympiska sommarspelen 2016 i Rio de Janeiro, Brasilien – just på grund av att han är storfavoriten att vinna framför allt de kortare distanserna på 100 och 200 meter. Ett bra sätt för att hitta oddsfavoriterna och hålla sig uppdaterad är att besöka en spelsajt. Där får du en bra överblick för att kunna avgöra vilken löpare som kommer att ge störst utdelning vid olika lopp.

Sprinterlöpare har i regel en kort idrottskarriär då deras prestationer mäts i framgång eller misslyckande i spannet av endast tio sekunder. Minsta lilla misstag kan ödelägga hela karriären för en sprinterlöpare så det gäller att alltid topprestera. Chansen att prestera bra är störst när sprinterlöparen är i fysisk toppform, vilket oftast inträffar i 20-årsåldern. Därför är det faktiskt förvånansvärt att oddsen är bra för att amerikanske 30-årige Justin Gatlin ska besegra Usain Bolt.

För åtta år sedan ansågs Justin Gatlin vara efterträdaren till Carl Lewis, som är en klassisk amerikansk sprinter med ett världsrekord och en guldmedalj på 100 meter. Men tyvärr drabbades Justin Gatlin av en dopingskandal som ledde till ett uppbrott med tränaren Trevor Graham. Graham hävdade sin oskuld och att det var Justin Gatlins massör som hade preparerat ett liniment med förbjudna substanser. Justin Gatlin blev avstängd i fyra år för dopingbrottet. Under tiden gjorde Usain Bolt entré och krossade alla hinder för Olympiska spelen i Peking 2008.