Smärta på utsidan av knät på grund av löpträningen

Löpning är en bra träningsform för hela kroppen. Det är enkelt att utföra eftersom du kan göra det när som helst och det enda du egentligen behöver är ett par bra skor. Var bara försiktig så att du inte kör för hårt i början. Löpare drabbas ofta av knäskador och den vanligaste är det som kallas för löparknä.

Vad är löparknä?

Det typiska för löparknä är att du får ont på utsidan av knät när du har sprungit en stund. Det beror på en sena som blir irriterad eftersom löpsteget gör att den skaver mot knät. Ofta känns det mer i nerförsbackar och minst i uppförsbackar. Till slut kan du inte fortsätta springa, och om du fortsätter kan du även få problem bara av att gå. Så det är viktigt att du tar smärtan på allvar och anlitar hjälp.

Råd och behandling

Det första rådet är att vila så att knät får en chans att läka. Du kan även titta på vilka skor du har och ta hjälp av en bra butik som ser hur du sliter på skorna och därmed ser vad du behöver. För att bli helt bra behöver många ta hjälp av naprapat för rehabilitering och behandling. Muskelcentrum har stor erfarenhet av löparknä och finns i flera städer.