Smärta på utsidan av knät på grund av löpträningen

Smärta på utsidan av knät är ett problem som många löpare stöter på någon gång i sitt löparliv. Om smärtan inte tas på allvar kan det leda till mer seriösa skador. Löpare som lider av smärta på utsidan av knät på grund av löpträningen behöver ta hänsyn till flera faktorer för att lindra och förebygga…



Ta hand om hela dig

Din kropp ska bära dig hela livet. Därför är det mycket viktigt att du sköter om den ordentligt. Det gäller att ta hand om hela dig. Hudvård, hårvård, motion och kost är alla viktiga delar att ha i åtanke när det kommer till att ta hand om dig själv. Även om hudvård blivit alltmer viktigt…



Ge din hud kärlek efter träningspasset

Efter ett intensivt träningspass är din hud i behov av extra omsorg och återfuktning för att återställa sin naturliga balans. Här är några tips för att ge din hud den kärlek den förtjänar efter träningen. Prioritera rengöring och återfuktning Efter att du har avslutat ditt träningspass är det viktigt att rengöra din hud ordentligt för…



Hitta din löpstil

Om du sprungit ett tag så kanske du vill förbättra din löpstil då viss stil ger bättre resultat om du går efter vilka tider du får för olika löppass. Man minimerar riskerna att bli trött fort med en bättre löpstil och du kan få en smidigare löpstil genom att tänka på vissa saker. Intervallträning kan…



Löpning året om

Den som tror att det bara går att löpa vår, sommar och höst får nog omvärdera sina åsikter något. Det är inga som helst problem att löpa under vinterhalvåret. Visst det är mycket bekvämare att springa på sommaren, samtidigt så kan det vara gruvligt varm likaväl som det kan vara kallt på vintern. Det gäller…



I kölvattnet av Göteborgsvarvet

Innan man ger sig ut på stora löpartävlingar så är det många förberedelser och framförallt en massa träning för att veta att man klarar av den tävling som man ska ställa upp i. Vi har tidigare skrivit om den stora löpartävlingen i Göteborg, Göteborgsvarvet. Vi tänkte ge dig några tips och råd innan en sådan…



Löparknä – förebygga, behandla och hantera

Löparknä är en väldigt vanlig skada bland löpare, som ju namnet antyder. Många amatörer och professionella löpare har drabbats av detta och medan vår kunskap om skadan är ett viktigt verktyg i hur vi bland annat kan förebygga den kommer det alltid finnas en risk inblandad med denna träningsform. Här tittar vi närmare på löparknä,…



Löpning med hund

Löpning är inte bara något som passar människor. Även hundar kan få stort nöje och må bra av att få ta sig ut och löpträna regelbundet. Här följer några tips på hur man tar med sig hunden nästa gång man ger sig ut på ett träningspass. Precis som när man själv började är det bäst…



När du inte kan löpa

Ibland finns det anledningar som gör att man inte kan löpträna som man kanske hade önskat. En vanligt bidragande orsak är självfallet ansträngningssymtom och skadeproblem av olika slag och grader, som helt enkelt gör så att man antingen inte bör eller kan löpa överhuvudtaget. För den som för närvarande befinner sig i en situation som…



Säkrare löpning med kunskap om HLR

De senare årens arbete med att sprida kunskap om hjärt- och lungräddning har redan räddat många liv. Bara sedan millenniesskiftet har andelen som överlever ett hjärtstillestånd utanför sjukhus ökat från 3 procent till 10-11 procent. Men ännu finns en hel del att göra. I till exempel Stavanger, Seattle och Amsterdam har myndigheter, sjukvård och allmänhet…